La Rompida de l’Alcora en els actes de la “Primavera Educativa”

Enllaç de Las Provincias

Milers de persones van prendre ahir els carrers del Carmen per a presenciar la desfilada de la cultura popular, organitzat per la Generalitat Valenciana. En ell es van donar cita diverses opcions culturals que formen part del patrimoni immaterial valencià, com les «tamborrades» de l’Alcora i Alzira, el Corpus Christi de València, el ball dels Tornejats i la Muixeranga d’Algemesí i el Misteri d’Elx.

En una cavalcada que va recordar a la qual en Falles es va desenvolupar pel centre de la ciutat amb la Muixeranga i en el marc de la Llotja per a mostrar múscul de cara a la proclamació de les Falles com a patrimoni de la humanitat, milers de persones es van acostar al Carmen per a presenciar en directe algunes manifestacions culturals que no se solen veure a València.

Tot va començar passades les 17 hores, quan el so dels tambors va sorprendre als turistes que abarrotaven el pont de Serrans. El recorregut va seguir després pel carrer Roteros, on la Moma i els «momos» van representar al Corpus Christi. És la dansa més coneguda de la Festa Grossa. Més endavant, en la plaça del Carmen, es podia presenciar el Ball dels Tornejats i la Muixeranga d’Algemesí. En el Centre del Carmen, en la sala refetor, es va representar la capella del Misteri d’Elx. Aquest últim va ser l’acte més emotiu de la vesprada, al costat de la Muixeranga, que es va elevar en diverses ocasions al cel de València. En cadascuna de les elevacions de la Muixeranga, el públic va guardar un reverencial silenci.

L’acte, englobat dins dels actes de la Primavera Educativa, va dotar encara de més vida al barri del Carmen, que ahir va rebre milers de visitants al llarg del dia tant per a presenciar la desfilada vespertina com per a recórrer el carrer Serrans, convertida en per als vianants des de principis d’any

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *