Enllaç de la noticia

Castellón Información

L’Ajuntament de l’Alcora va a dur a terme un “ambiciós” projecte que inclou la remodelació i millora de la plaça de l’Ajuntament i de la plaça del Convent, així com dels carrers Sant Francesc i Arquebisbe Gasch.

Aquest projecte, que ascendeix a 650.000 € i es finançarà a càrrec al superàvit, s’emmarca dins del pla de l’equip de govern per a millorar i solucionar els problemes d’accessibilitat i seguretat del municipi, així com potenciar la zona comercial. “És fonamental dur a terme una planificació ordenada, seguir un full de ruta i no improvisar, pensant en el poble que volem, un poble per a les persones, accessible i segur”.

Així ho han anunciat l’alcalde de l’Alcora, Víctor Garcia, el primer tinent d’alcalde, Samuel Falomir i la regidora Nuria Sánchez, en la roda de premsa celebrada aquest matí en les Noves Dependències Municipals.

“Es tracta d’un projecte en el qual portem molts mesos treballant i per al qual s’han realitzat estudis tècnics i de tràfic”, han indicat.

D’una banda, han explicat que, és necessari actuar en la plaça de l’Ajuntament, a causa de les deficiències que presenta i que generen problemes de filtracions d’aigua en el soterrani de l’Ajuntament, trobant-se aquest a més, en l’actualitat, apuntalat. “El projecte de remodelació d’aquesta plaça es fa per a solucionar tots aquests problemes del filtracions”, ressalten, i a més “amb aquesta actuació es crearà un espai més obert i funcional, en el qual poder realitzar nombroses activitats”, manifesten, destacant que “per al projecte s’utilitzarà ceràmica de l’Alcora, promovent i promocionant el seu ús en espais públics”.

Ressaltar que aquest “important” projecte inclou la renovació de la xarxa d’aigua potable i la xarxa de sanejament i es va a dur a terme una xarxa de pluvials, que en l’actualitat no existeix.

En la roda de premsa, Falomir ha avançat també que l’estàtua del Comte d’Aranda, situada en l’actualitat en la plaça de l’Ajuntament, es traslladarà per a presidir la rotonda d’entrada al municipi per l’Avinguda de Castelló- enfront de l’IES Ximén d’Urrea- que estarà dedicada a la ceràmica tradicional. cal destacar que aquesta avinguda és en la qual es troba la Real Fàbrica del Comte d’Aranda. “Aquesta actuació es realitzarà amb càrrec al pressupost de 2017”, ha indicat.

Una altra de les actuacions incloses en el projecte és la remodelació de la plaça del Convent “que es farà més dinàmica i funcional, millorant l’accessibilitat i la seguretat de la mateixa”.

D’altra banda, l’Ajuntament durà a terme la millora de dos importants carrers, Sant Francesc (carrer de l’Ajuntament) i Arquebisbe Gasch. Aquests vials passaran a ser d’adreça única, la qual cosa permetrà eixamplar les voreres per a millorar l’accessibilitat i seguretat dels vianants, així com potenciar la zona comercial. cal ressaltar que, en l’actualitat, les voreres són molt estretes, dificultant el pas de més d’un vianant al mateix temps i de vianants amb carros, cadires de roda…

“No es tracta d’un capritx, sinó d’un projecte necessari per a solucionar importants problemes d’accessibilitat i seguretat que té el nostre poble en l’actualitat. Podrà realitzar-se gràcies al superàvit, derivat de la gestió responsable i eficient de l’equip de govern”, han conclòs.