RUTA DEL PATRIMONI CERÀMI

 

Diumenge 15 de maig de 2016

L’objectiu és conèixer alguns dels espais arquitectònics i etnològics relacionats amb la producció ceràmica a l’Alcora: situació dels obradors del segle XVIII, mines… i ja dins del casc urbà, evolució urbana i industrial amb especial atenció a Reial Fàbrica del Comte d’Aranda i els elements originals que conserva.Es tracta d’una visita comentada i participativa acompanyada de material gràfic (fotografies, mapes, còpia de documents històrics…) que ens ajudarà a entendre millor l’empremta de la història de la nostra ceràmica en la configuració actual del nostre poble i el nostre terme. Descobrirem elements que fins ara no coneixíem i aprendrem dades sobre altres dels què no sabíem l’origen, cronologia o funcionalitat.

Finalitzarem al Museu de Ceràmica, on projectarem un breu audiovisual sobre el procés virtual de la construcció de la Reial Fàbrica, elaborat per Ximo Cabrera.

És una ruta de dificultat baixa, apta per a tot tipus de públic. Es recomana, però, portar calcer i roba còmodes, gorra, aigua i esmorzar.

• Eixida des de la Plaça dels Canterers a les 8:00 h

• Itinerari: Barranc de Sant Vicent, Camí de la Serra, Sant Cristòfol, baixada pel camí del Rotllo, i volta pel casc urbà (xemeneia de Gaya, Reial Fàbrica, zones d’antigues cantereries i Museu de Ceràmica).

• Hora prevista de finalització: al voltant de les 12:30 h

Activitat gratuïta. No obstant, es recomana inscripció a l’event crear en Facebook (pàgina del Museu de Ceràmica) o a museu@alcora.org

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *