Enllaç de la noticia en La Plana al Día, Javier Nomdedeu

La Policia Local de l’Alcora ha dut a terme la conferencia “Riscos i consells per a pares sobre Internet” amb l’objectiu d’informar als pares i tutors sobre els riscos derivats del mal ús d’Internet, incidint sobretot en les edats compreses entre els 10 i els 16 anys i la utilització de les xarxes socials – Facebook, Twitter, Instagram- i de l’aplicacions més conegudes com Whatsapp, Line, Telegram, etc.

La conferència, impartida pels agents Javier Portal i Lorena Ojeda en el col·legi Puértolas Pardo i el centre públic de formació de persones adultes ‘Tirant el Blanc’, ha comptat amb una gran acceptació. Es tracta d’una iniciativa que està d’acord amb el programa EMIA de mediació escolar que la Policia Local està realitzant en els diferents instituts de la localitat.

Els agents han compartit amb els pares informació del material que s’explica als menors en els instituts, com la importància de la privadesa en Internet i els riscos que existeixen com el Ciberacoso (Ciberbullying), el Sexting i el Grooming. Conceptes que desconeixien els pares i que la Policia Local considera molt important que siguen coneixedors, tant en què consisteixen, com la manera d’afrontar-los si es troben amb algun dels casos esmentats.

També es va tractar en la conferència els diferents mètodes de control parental que existeixen i es va incidir en la importància de l’educació, com per exemple, “navegar” junts pares i fills o elaborar un reglament amb normes clares per a l’ús d’Internet en la llar (horaris, durada de la connexió amb els seus fills, etc.).

Finalment, es van explicar els passos a seguir si un fill és víctima de Ciberacoso, així com si és agressor, recomanant per a aquests casos dedicar un temps a compartir Internet amb el menor a partir d’edats primerenques, ja que si el menor s’ha connectat solament, quan tinga un problema no cercarà recolze en la família.

L’objectiu és que els pares, tutors i adults recolzen als menors en les noves tecnologies, ja que reporta en beneficis de comunicació en l’àmbit familiar, escolar i de tota la comunitat, destaquen des de la Policia Local de l’Alcora.

1_M3-25