Les embarassades de l’Alcora i localitats veïnes gaudeixen dels beneficis de la matronatació

Enllaç de la noticia en La Plana al Día, Javier Nomdedeu

Des del passat mes de novembre, les dones embarassades de l’Alcora i localitats veïnes que assisteixen al centre de salut de la capital de l’Alcalatén gaudeixen d’un nou servei gratuït en la piscina coberta: sessions de matronatació.

Es tracta d’una iniciativa pionera en el municipi impulsada per matrona del Centre de Salut, Sandra Santolaria, amb el respatler de l’Ajuntament de l’Alcora, gràcies al com aquesta activitat s’ofereix de forma totalment gratuïta.

Es desenvolupa un dia a la setmana (els miercoles de 12 a 13.30) i els grups solen rondar entre 10 i 15 dones. “La matronatació és un mètode que aplique com a matrona en la piscina i està basat en el AIPAP, un mètode de condicionament general i pèlvic en l’aigua. Consisteix en un programa d’exercicis que treballa tots els músculs, lligaments i tendons que intervenen en els moviments i postures que faciliten el part”, explica Santolaria.

“Des que la matrona ens va plantejar el desenvolupament d’aquestes classes en la piscina al principi de la legislatura no dubtem ni un minut a donar-li tot el suport per part de l’Ajuntament, ja que es tracta d’una activitat molt interessant i molt beneficiosa per a les dones embarassades”, subratlla l’alcalde, Víctor Garcia.

I és que són nombrosos els beneficis per a les dones embarassades que es desprenen de la seua pràctica, com explica la matrona, “es divideix en rotacions de 4 sessions diferents en les quals es treballa la capacitat aeròbica, es millora la força, es fomenta l’elasticitat i s’indueix a la coordinació respiratòria de l’embarassada. Aquest treball fa que les embarassades arriben al final de l’embaràs amb una millor disposició física i una major probabilitat de parts sense complicacions”, manifesta .

A més del treball físic, destaca que “les nostres sessions de matronatación en la piscina de l’Alcora fomenten un contacte més estret entre elles i entre matrona-embarassada, ja que en un ambient distès i de confiança es van solucionant dubtes sobre la maternitat i criança i fa que estiguen molt més tranquil·les i relaxades. Una bona sessió d’exercicis, riures i relaxació és la millor “medicina” per a portar un bon embaràs”.

“Estic encantada de poder realitzar aquest taller” i en aquest sentit “m’agradaria agrair el respatler, des del primer moment, per part de l’Ajuntament”. “Com a matrona, tenir l’accés a poder realitzar la preparació al part en l’aigua m’ha donat l’oportunitat de treballar amb les embarassades d’una forma diferent i divertida, de canviar la consulta per un vestit de bany i poder arribar a conèixer a les meues “mamis” d’una manera molt més propera”.

1_M3-19

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *