PORTADA

L’acord, amb les aportacions d’altres grups, parteix de les iniciatives del diputat de Compromís, Víctor García, en defensa “del sector estratègic de la indústria castellonenca”

El president de la comissió d’Indústria, Comerç, Turisme i Noves Tecnologies de les Corts Valencianes, diputat del grup parlamentari Compromís, Víctor García, ha mostrat la seua satisfacció després d’aconseguir que les Corts hagen confirmat per unanimitat sengles propostes per defensar al taulell castellonenc front l’entrada massiva de productes de Xina. I, a més a més, per establir un programa específic d’ajudes per a la “sostenibilitat i competitivitat econòmica, social i ambiental dels sectors productius del País Valencià, especialment el taulell”.

Segons García, “encara que les propostes inicials que s’han debatut hui partiren de Compromís, ens sentim molt satisfets d’haver assolit, amb les aportacions d’altres grups, un acord transaccional que beneficia específicament a un dels pilars de la nostra indústria: el sector ceràmic”. En concret, la primera de les propostes ratificades a les Corts insta a la “UE a defensar que no es concedisca l’estatus d’economia de mercat a la República Popular Xina com a únic mitjà per mantindre l’eficàcia dels instruments comunitaris de defensa comercial sobre les importacions xineses, i així mantenir una competència justa al mercat europeu”. García, que des d’octubre de 2015 ha traslladat aquesta proposta a nombroses institucions del nostre territori, especialment de Castelló, considera que “el suport unànime de les Corts a aquesta proposta confirma la unitat dels grups parlamentaris en la defensa del nostre teixit productiu” pel que ha agraït a tots els grups “la capacitat de diàleg demostrada”. Segons ha manifestat Garcia en el ple, “amb aquesta mesura es pretenen salvar fins a 15.000 ocupacions directes i indirectes al nostre territori”.

AJUDES PER A LA COMPETITIVITAT DE LA INDÚSTRIA

D’altra banda, tots els grups de les Corts han donat el seu suport a una proposició no de llei transaccional en la qual s’apel·la al Consell a “establir un programa d’ajudes en 2016 dirigit a empreses i associacions, per millorar la competitivitat i sostenibilitat econòmica, social i mediambiental de les empreses dels diferents sectors del País Valencià que no tenen programa pressupostari, com la ceràmica, el calçat i el metall”.

“Amb aquest acord, afavorit per una PNL inicial de Compromís, s’esmena l’error parlamentari que va deixar fora dels pressupostos del sector a diversos sectors productius, i es trenca amb l’abandó sistemàtic i històric del taulell per part de l’anterior Consell. Era de justícia incloure partides específiques per als sectors industrials tradicionals”.

García ha manifestat que “des de Compromís i també amb el suport de la resta de grups, considerem essencial iniciar una nou camí de suport a la competitivitat, perquè ha de ser l’aposta que aporte valor afegit als nostres productes”.