Guanyen Checa i dotze mil xiques


Enllaç de la noticia

L’atleta de Cárnicas Serrano es passeja en la Carrera de la Dona, seguida de milers d’entusiastes participants


GERARD S. FERRANDO | VALÈNCIA Els Poblats Marítims van tornar a vestir-se ahir de rosa per a viure una carrera de la dona que, com és habitual, batia rècord de participació, i també de moments per al record, de selfies, d’abraçades, alegries i emocions. Entre les 11.899 que van entrar en meta, entre atletes i andarinas (hora i mitja va separar a la primera de l’última), la més ràpida va ser l’otrora finalista olímpica de 10.000 metres Isabel Checa (Pequín, 2008) que, reconvertida a popular d’altíssim nivell, es va passejar davant totes les altres en un recorregut de 7,4 quilòmetres que se li van fer, a ella i a les altres, molt més amens amb els ànims del públic, que sempre es bolca en aquesta prova. A més, ahir els marits, nuvis, amics, pares, eren els que es quedaven amb els xiquets, feien les fotografies i animaven a totes aquestes valentes que corrien contra el sedentarisme i també per una fi solidària. I algun es va infiltrar en l’escamot per a portar el ritme a alguna d’elles.


L’atleta del Cárnicas Serrano va aconseguir vèncer amb solvència, doncs amb la seua 26:48 va traure més de quatre minuts, un món, a la segona classificada, Carmen Amaro (Redolat). Mentre que el podi ho completava María José López, del 5 Dits Team. «És molt especial haver pogut guanyar la Carrera de la Dona de València, ha sigut molt emocionant, i encara que vaig decidir eixir al meu ritme des del tret d’eixida he gaudit moltíssim. L’ambient és impressionant, és una festa de la dona i de l’esport», indicava Isabel Checa.

Mentrestant, la segona classificada, Amaro, compartia la seua alegria amb la seua germana, Anna, que obstaculitza cinquena: «Solem entrenar juntes. Ens fa molta il·lusió compartir triomfs com a est. És un dia molt especial per a les dones i per a lluitar contra el càncer». Precisament, en aquest aspecte destacaven la figura de Natacha López: «És molt amiga nostra. Un exemple de constància i de força i una campiona».
Maite Girau, que vivia la seua primera carrera de la dona com a regidora d’Esports, valorava la tenacitat de totes: «He estat en l’eixida i en la meta i és espectacular. És un dia molt important per a les dones, per a l’esport i per a la recerca explicar el càncer de mama».

12987210_1752356975050555_2088837133865353111_n
Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *