Enllaç de la noticia en La Plana al Día, Javier Nomdedeu

L’Ajuntament de l’Alcora ha engegat aquest matí un tractament per a evitar la proliferació de mosquits en el municipi, produïda sobretot, en èpoques d’elevades temperatures.

Com explica el regidor de Medi ambient, Samuel Falomir, “amb l’adopció d’aquestes mesures, l’Ajuntament persegueix reduir considerablement el volum de mosquits i evitar les molèsties que aquests causen als veïns i veïnes”.

En aquest sentit, Falomir destaca que “per a una major eficàcia, conscients de la problemàtica que generen, enguany hem avançat tres mesos l’aplicació d’aquest tractament antimosquits”.

Aquest tractament, dut a terme per una empresa especialitzada, té com a finalitat lluitar contra les plagues de larves i prevenir problemes de mosquits adults en els potencials focus de cria.

La principals àrees més conflictives de l’Alcora són zones barranqueres i zones on s’acumula aigües en moments puntuals com en la zona del barranc prop de la depuradora. Aquests barrancs que recorren els voltants de la població, no posseeixen aigua tot l’any, i depenen exclusivament de les pluges estacionals de la zona, fet clau la per a proliferació de mosquits.

D’aquesta manera, la majoria de zones a revisar i tractar, corresponen a zones de barrancs i zones d’acumulació d’aigües: basses de reg, sèquies, embornals, fonts, piscina, etc.

Els tècnics realitzaran totes les accions per mitjans terrestres, ja siguen motoritzats (amb vehicles tot terreny per a millorar l’accessibilitat als focus d’actuació) o pedestre.

1_M3-7