Enllaç del Mediterraneo, article d’opinió del nostre alcalde

“Des del govern apostem de forma decidida per l’educació”. Es tracta d’una frase molt recurrent i que, sens dubte, sona molt bé. Malauradament, moltes vegades és utilitzada sense cap base real, inclús per aquells que, mentres la diuen, es dediquen a retallar de forma brutal en esta matèria fonamental. Com resa una altra cita cèlebre, el moviment ha de demostrar-se caminant.

En este cas, l’aposta ha de plasmar-se “de forma decidida” en la principal ferramenta que tenen els governs per posar de manifest les seues prioritats: el pressupost.

En la partida del 2016 de l’Ajuntament de l’Alcora es reflectix un esforç econòmic sense precedents en educació. S’han duplicat les ajudes per a llibres i material escolar, i a més, gràcies al Pla XarxaLlibres de la Generalitat, es dotarà als centres d’un banc de llibres per proporcionar de forma gratuïta els llibres de text.

També s’han augmentat considerablement les ajudes per a estudiants universitaris, de cicles formatius, del conservatori i Erasmus, així com la partida destinada a millorar els centres educatius. Una altra de les iniciatives posades en marxa és el Pacte per l’Educació, que té com a finalitat consensuar amb la comunitat educativa accions prioritàries per tal d’optimitzar la qualitat de l’ensenyança. A l’Alcora ara s’aposta de forma decidida per l’educació, universal i de qualitat. És una realitat. H

PORTADA