Enllaç de la noticia (Javier Nomdedeu)

Impulsades per l’Agència Valenciana del Turisme, aquestes ajudes estan dirigides a la millora competitiva dels municipis de la Comunitat Valenciana a través de la modernització i posada en valor dels seus recursos

En la seva “aposta decidida” per potenciar els actius turístics de l’Alcora, l’Ajuntament, a través de la Tourist Info del municipi, ha sol·licitat diverses subvencions a la Generalitat Valenciana. Ajudes que tenen, entre altres objectius, la millora competitiva de les destinacions de la Comunitat Valenciana a través de la modernització i posada en valor dels seus recursos.

Aquestes convocatòries d’ajudes 2016, impulsades per l’Agència Valenciana del Turisme i dirigides a entitats locals de la Comunitat Valenciana, inclouen diferents programes específics.

Els objectes d’aquests programes són: adequació i posada en valor turístic dels recursos, impuls al turisme sostenible, impuls a l’excel·lència turística, millora de la senyalització turística, impuls de la imatge i millora de les instal·lacions de la xarxa Tourist Info.

Concretament, l’Ajuntament de l’Alcora ha sol·licitat ajudes per a la creació de productes turístics i per a la interpretació turística. També dirigides a millorar l’eficiència energètica de les infraestructures turístiques, així com per dur a terme un projecte de senyalització turística i direccional.

A més, cal destacar que el consistori ha demandat ajudes per al suport, promoció i difusió de la Rompida de l’Hora, com a Festa d’Interès Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana, dins del programa destinat a l’impuls de la imatge de les destinacions turístiques.

D’altra banda, també s’ha sol·licitat la subvenció que té per objecte l’adequació i millora de les instal·lacions de la xarxa Tourist Info.

“L’Alcora compta amb nombrosos atractius que hem de cuidar i posar en valor”, manifesten, posant l’accent que “des del govern de l’Alcora treballem per potenciar els nostres recursos i aprofitar totes les oportunitats i ajudes a les quals puguem optar, impulsades des d’altres administracions”.

Entre els actius del municipi, destaquen “el Museu de Ceràmica, paratges naturals plens d’encant, les rutes urbanes i pel terme municipal, la ruta dels murals ceràmics, les activitats en la naturalesa, el ric patrimoni històric i cultural, les importants tradicions, festes populars i d’interès turístic, etc.”.

1_M3-6