Víctor García assevera que “és intolerable que hi haja xiquets que passen fam. L’Ajuntament, junt a la resta d’administracions, han de garantir l’accés a l’alimentació de tots els xiquets i xiquetes”.

El portaveu de Compromís a l’Alcora, Víctor Garcia, ha qualificat de “absolutament intolerable” que, tal com ha admés la Defensora del Poble, “hi ha xiquets que passen fam”. Davant d’esta “situació d’emergència” que des de Compromís hem vingut denunciant des de fa molt de temps, i davant de les “insuficients actuacions de les diferents administracions”, considerem que “hem d’actuar de forma enèrgica, amb tots els mecanismes al nostre abast per a garantir l’accés a una alimentació digna de tots els ciutadans del municipi, especialment els menors”.

Per este motiu, el portaveu de Compromís ha anunciat que presentarà abans de la pròxima junta de Portaveus una proposta per a obrir els menjadors escolars durant l’estiu, així com durant els mesos de jornada contínua, en la que els escolars ja no tornen a classe a la vesprada. “Es tracta d’una proposta d’urgència, que s’ha de posar en marxa ja mateix”.

García recorda que des de Compromís s’han presentat mocions semblants des de fa més d’un any en diferents administracions, com en la Diputació i en nombrosos ajuntaments, no obstant això, el PP ha rebutjat les propostes amb el fal·laç argument que “es tractava de generar alarma social”. Segons García, ara que la Defensora del Poble ha tornat a posar sobre la taula esta “dramàtica problemàtica, esperem que el PP modifique la seua postura i tinga una sensibilitat davant d’un drama inacceptable”.