L’Ajuntament de l’Alcora reclamarà al Consell que es reòbriga RTVV i es restablisca el senyal de Catalunya Ràdio i dels diferents canals de TV3 en el territori valencià. Així ho ha anunciat el portaveu de Compromís a l’Alcora, Víctor Garcia, que dóna per fet que el PSOE local donarà suport en el ple la moció presentada per Compromís en este sentit i que, a més, condemna “la nova agressió dels Governants del Partit Popular a Madrid i València sobre tots els mitjans audiovisuals en valencià”.

La proposta de Compromís reclama que l’Ajuntament de l’Alcora reprove la decisió de l’Executiu del PP de Madrid, a instàncies del Consell, de tallar les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al País Valencià per considerar que “és un incompliment flagrants de la Carta Europea de les Llengües regionals i Minorizadas, firmada per l’Estat Espanyol”.

A més, insta la Generalitat a “restablir els senyals de tots els canals de TV3 en el territori valencià”. I, per últim, la moció de Compromís reitera l’exigència de reobrir RTVV “esta vegada, amb garanties que serà en valencià, que estarà al servici dels ciutadans i amb un compromís de pluralitat irrenunciable”.

D’altra banda, García lamenta que, hui mateix, el PP de la Diputació de Castelló haja rebutjat en la comissió de Cultura una moció de Compromís que reclamava declarar Bé d’Interés Cultural els arxius de RTVV, perquè són el “testimoni sonor i audiovisual de la història recent de la nostra terra”. Amb esta votació, segons García, el PP demostra la “total falta d’interés no sols pel nostre patrimoni, sinó per la nostra llengua i la nostra cultura”.