Víctor García exigix a Bonig que “escolte la negativa dels municipis i de la ciutadania a les incineradores”.

García recorda que el PP de la Diputació ha rebutjat reiteradament les mocions de Compromís en què s’exigia que el Consell diguera on preveu ubicar les incineradores.

Compromís per l’Alcora diu que Bonig va mentir fa set mesos, quan ja va anunciar que aquesta comissió es constituiria després de l’estiu de 2013.

El portaveu de Compromís a l’Alcora, Victor García, ha acusat la consellera de Medi Ambient, la castellonenca Isabel Bonig, de “mentir reiteradament respecte les incineradores, igual que ha enganyat als veïns de l’Alcora durant els últims anys”. Garcia fa estes manifestacions després que s’haja constituït esta setmana una Comissió de Coordinació de Consorcis l’objectiu de la qual és decidir on s’ubicaran les incineradores projectades pel PP.

Segons García, “no ens podem fiar d’una consellera que, a més de desoir reiteradament les peticions del ple de l’Alcora i de la seua ciutadania respecte a la incineració i als residus, incomplix també totes les promeses respecte d’això”.

En este sentit, García recorda que “el 15 d’agost de l’any passat, Bonig va anunciar que després de l’estiu s’anava a constituir la dita comissió”. El representant de Compromís a l’Alcora recorda que “Bonig ha tardat més de set mesos a convocar una comissió anunciada per a l’estiu i des de Compromís a l’Alcora ens temem que esta tardança siga conseqüència d’una estratègia de dilació amb objectius electorals”.

García ha manifestat que “Bonig i el PP haurien de saber que la ciutadania no sols té dret a conéixer on té previst imposar el PP les seues incineradores, sinó que la ciutadania i els municipis haurien de poder manifestar-se i participar activament en eixa decisió, perquè afecta la salut de tots”.

En este sentit, Garcia lamenta la “foscor, l’opacitat i l’ocultisme amb què el PP gestiona les incineradores, ja que ha rebutjat les nombroses iniciatives presentades per Compromís en la Diputació i a les Corts en què s’exigia a Medi Ambient aclarir on té previst ubicar les plantes”.