No deixar passar cap oportunitat de generar activitat econòmica i ocupació a l’Alcora. Est és l’objectiu de la moció presentada avui pel portaveu de BLOC-Compromís en la localitat de l’Alcora, Víctor Garcia, en la qual proposa a l’Ajuntament a “posar-se en contacte amb l’Agència Valenciana de Turisme per a engegar el centre BTT de l’Alcalatén-Penyagolosa”. L’objectiu de la proposta és aconseguir que l’Alcora siga la capçalera d’una nova ruta de BTT que se sume a les creades per l’Agència Valenciana de Turisme en comarques com els Ports, l’Alt Palància i els Serrans. “La nostra geografia ens ofereix l’oportunitat de ser la porta d’entrada a un espai de lliure accés, de gran valor natural i amb grans atractius paisatgístics, com és l’entorn de l’Alcalatén-Penyagolosa. Hem d’aprofitar aqueix actiu per a atraure el creixent turisme d’esport, que constituiria el nostre motor d’arrencada per al nostre turisme”.

Garcia recorda que la xarxa BTT està estructurada mitjançant un conjunt de centres BTT de similars característiques, interconnectats per grans rutes que responen a una mateixa marca: Centres BTT Comunitat Valenciana. Per a poder entrar en aquest projecte, es requereix un traçat d’almenys 100 quilòmetres de circuit adaptat per a bicicletes, correctament senyalitzats i classificats en funció de la seua dificultat tècnica; un punt d’acollida –un local o instal·lació d’accés públic on se situaria la seu BTT de l’Alcora i punts d’informació oberts al públic on se senyalitzaran els possibles itineraris. Per açò, la proposta de BLOC-Compromís insta al Consistori de l’Alcora a “posar-se en contacte amb els diversos col·lectius ciclistes locals, per a constituir una comissió que col·laborara amb l’Ajuntament per a consensuar i dur a terme aquesta iniciativa, ja que són les persones més idònies per a proposar possibles traçats”, explica Garcia.

Acabada la labor d’aquesta comissió, amb tota la informació i propostes, segons la proposta de BLOC-Compromís, “l’equip de Govern convocarà una reunió entre tots els grups polítics per a exposar les necessitats econòmiques i tècniques amb l’objectiu d’estudiar alternatives de finançament”.

El portaveu de BLOC-Compromís, Víctor Garcia, insta a la resta de grups a sumar-se a la proposta per a tractar de posar en valor els nostres actius turístics. “Ni els governs del PSOE ni ara els de el PP han aconseguit finançament per a posar en valor altres recursos, com crear l’espai d’oci i museístic del Comte d’Aranda, tal com proposa BLOC-Compromís. Davant la falta d’actuació de PP-PSOE, des de BLOC-Compromís ens veiem obligats a cercar alternatives de negoci per a reactivar la complicada economia local i tractar de generar oportunitats de negoci. Per açò, esperem que ambdós tinguen altura política per a donar suport a la iniciativa”, conclou García.