Compromís aconsegueix el suport per baixar els impostos al municipi

El portaveu de Bloc-Compromís a l’Alcora, Víctor Garcia, va defensar amb força i per urgència una moció per a rebaixar el tipus impositiu de l’IBI urbà d’un 0,65 euros al 0,611.

O siga, la popularment denominada contribució es reduirà en la vila ceramista un 6% per al 2014. La iniciativa està basada en un rigorós estudi sobre la recaptació local que evidencia l’augment de la càrrega impositiva que han patit els veïns i veïnes de l’Alcora en els últims anys. De fet, segons l’informe de Bloc-Compromís, el tipus impositiu de l’IBI de l’Ajuntament ha passat del 0,65% en 2010 al 0,65 més el 0,039 a causa de la pujada de Rajoy de 2011. Açò suposa, segons l’informe, que col·lectius més vulnerables com les persones que viuen en VPO han passat de pagar un rebut tipus d’IBI de 259,01 euros en 2010 a 300,88 euros en 2013. García manifesta: “Des de BLOC-Compromís som conscients de les dificultats que pateixen nombroses famílies i esperem que la resta de grup siguen sensibles a aquesta necessitat”.

L’aplicació de la mesura, anul·laria la pujada impositiva del PP de 2011. “Reduint tipus impositiu tal com plantegem des de Bloc-Compromís, i es passa de pagar el 0,65+0,039 a abonar només el 0,611+0,039, el rebut base de l’IBI per a les famílies disminuirà considerablement, de 300,88 euros en 2013 a 283,85 euros, la qual cosa beneficiarà a les famílies amb menys recursos”, explica Garcia.

D’aquesta manera, “la càrrega fiscal per als alcorins i alcorines tornarà a equiparar-se a la de 2008 i amb prou faenes repercutirà en les arques municipals”.

L’Alcora que ja és de les poblacions de mes de deu mil habitants que menys imposats paga de la província, encara ho serà mes a partir de 2014 amb aquesta aprovació.

PSOE i AIPL’A, van recolzar la moció, que va ser votada en contra pel PP.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *