Compromís apel·la a un front comú per impedir que la normativa sobre cogeneració perjudique el sector tauleller

La iniciativa de Compromís ja ha aconseguit el suport unànime dels partits de l’Alcora, demà es debatrà a la Diputació i es presentarà en la resta de municipis.

La defensa del sector del taulell és essencial per a aconseguir el principal objectiu de Compromís per a aquesta legislatura: recuperar l’ocupació i la dinamització econòmica. Per aquest motiu, els representants de Compromís en els municipis taulellers han elaborat una moció per a tractar de minimitzar els efectes del nou decret del Govern –el Reial Decret Llei 9/2013-, una regulació que suposa un atac a la cogeneració, un dels puntals sobre els quals treballa aquest sector industrial castellonenc

Amb aquesta proposta, concebuda des del col·lectiu de Vila-real, “Compromís pretén que els municipis castellonencs, la Diputació i el Consell exercisquen tots els mecanismes de pressió per a evitar que es pose en marxa la normativa o, almenys, minimitzar al màxim els seus efectes, que segons la patronal del taulellet Ascer, tindran conseqüències catastròfiques per a un sector que ja està durament colpejat per la crisi”, detalla el portaveu de BLOC-Compromís a Vila-real, Pasqual Batalla.

En aquest sentit, el portaveu de Compromís en la Diputació, Enric Nomdedéu, ha recordat que “ja va ser Compromís qui, de la mà d’Ascer, va propiciar el primer acord en la Diputació per a tractar de frenar la taxa del gas i també va ser Compromís qui va traslladar al Congrés, a través de Baldoví una proposta per a frenar eixa taxa. Encara que el PP va acabar incrementant les taxes energètiques per al sector, la pressió de Compromís i de totes les institucions castellonenques va servir, almenys, per a disminuir l’import de la taxa”, explica Nomdedéu. “El nostre objectiu és, de nou, forçar la màquina perquè la societat de Castelló i les seues institucions es posen del costat de la nostra indústria enfront d’un nou atac al nostre principal actiu industrial, el sector del taulellet”, afig Nomdedéu.

De moment, l’objectiu de “aglutinar esforços i unificar les posicions polítiques per a fer un front unit a Madrid, pareix que van prenent forma”, explica el portaveu de BLOC-Compromís a l’Alcora, Víctor Garcia. Este municipi bressol de la indústria del taulellet, ja va aprovar dijous, per unanimitat, la moció de BLOC-Compromís en què s’insta al Consell a “prendre totes les mesures necessàries per a mantindre la viabilitat i la continuïtat de la indústria ceràmica, plantejades per Ascer i per l’ITC”. Així mateix, s’insta al Govern a “incloure en el reglament, els apartats elaborats per la Diputacón que es consideren necessaris per a garantir la continuïtat i la viabilitat econòmica del sector ceràmic en les nostres comarques”, diu Garcia.

Aquesta moció, ratificada per unanimitat a l’Alcora, serà traslladada immediatament a la resta de municipis i presentada en les distintes institucions. “Demà es debatrà esta moció en el ple de la Diputació”, explica el portaveu de Compromís en la corporació provincial, Enric Nomdedéu. “Esperem que la Diptuación tinga la mateixa altura de mires i puguem sumar una suport unànime perquè la reivindicació del nostre sector del taulellet tinga més força”, afig Nomdedéu.

El portaveu de BLOC-Compromís a Vila-real, Pasqual Batalla, també ha reclamat als representants de la resta de forces polítiques de la corporació vila-realenca, que protegisquen esta moció i ha anunciat que “traslladarem la proposta a la resta de municipis de la província on BLOC-Compromís té representació, en especial a aquells municipis amb important producció del taulellet o empreses auxiliars del sector, com Castelló, Vila-real, l’Alcora, Almassora, Cabanes, Borriol, Moncofa…”.

Ara per ara, la moció ja ha donat fruits també en la Diputació, ja que el PP ha anunciat que esmenarà parcialment la moció de Compromís. “Estudiarem si l’esmena del PP modifica l’esperit de la moció, però siga com siga ja hem aconseguit posar aquest important tema en l’agenda de la Diputació, la qual cosa ja suposa un pas important”, afirma Nomdedéu.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *